Loon bij Carrefour

Je maandloon

De hoogte van je loon wordt bepaald door je functie en je anciënniteit. Het winkelpersoneel in de hypermarkten begint bij aanwerving in categorie 2. Wanneer je aan de kassa werkt, ga je na zes maanden over naar categorie 3. Voor de aanvuller gebeurt de overgang na 12 maanden anciënniteit. In de Markets begin je aan categorie 3A, en blijf je deze categorie behouden. Voor de classificatieregels, in de administratie of in hogere functies, kun je het beste contact opnemen met de ACV PULS afgevaardigden.

Weddeschalen

Weddeschalen kan je bekomen bij je syndicaal afgevaardigde. Let op: de hypermarkten volgen de barema’s van het Paritair Comité(PC) 312. In de Markets zijn de barema’s van het PC 202 van toepassing, op het personeel aangeworven na 11 oktober 1999.

Wanneer stijgen de lonen?

Anciënniteit

Je loon stijgt met het aantal jaren dienst, tot een maximum van 22 jaar. We noemen dit de ‘’baremieke’’ verhoging of de verhoging van de weddeschaal. Je krijgt je (jaarlijkse) verhoging de maand van de ‘verjaardag’ van je indiensttreding.

Late uren

Als je prestaties na 18.00 uur verricht, moeten deze worden betaald aan 150% (100% + 50%) op weekdagen en aan 200% (100% + 100%) op zaterdag.

Index

Zowel de weddeschalen als de effectieve lonen worden gekoppeld aan de stijging van de levensduurte. Een indexaanpassing zal automatisch gebeuren als het indexcijfer met 2% (hypermarkten) / met 1% (Markets) is gestegen.

Collectieve loonsverhogingen

Om de twee jaar onderhandelen vakbonden en werkgevers over de verbetering van loon- en arbeidsvoorwaarden. Dit zou dan kunnen resulteren in een verhoging van de weddeschalen met een vast bedrag of met een percentage.

Een hogere looncategorie

Als je functieinhoud wijzigt kom je meestal in een hogere looncategorie terecht. Je zult dan ook meer gaan verdienen.

 

LET OP: Bij de overgang naar een andere categorie behoud je de reeds verworven anciënniteit

Nog niet gevonden wat je zoekt?

Zoek op een andere zoekterm of bezorg ons je vraag

 
 

Op zoek naar informatie?

Vind in één klik wat je zoekt.

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

 

Van A tot Z

 
 

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC312 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC312 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 312 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC312. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC312 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website pc312.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick