Deeltijds werken

In principe moet de wekelijkse arbeidsduur voor een deeltijdse werknemer minstens 18 uur per week bedragen. Toch is het mogelijk om – onder strikte voorwaarden – van deze algemene regel af te wijken.

12 uren contracten

Deze medewerkers werken enkel op vrijdag en zaterdag, of op de vooravond van een feestdag zijnde: 2 dagen van 6 uren of 1 dag van 8 uren en 1 dag van 4 uren.

De mogelijkheid bestaat tevens om op woensdagnamiddag te werken, maar dit kan enkel na toestemming van de syndicale afvaardiging. In dit geval werk je: woensdag en vrijdag of woensdag en zaterdag.

8 uren contracten

Deze medewerkers werken op vrijdag en/of zaterdag en eventueel de vooravond van een feestdag. Dus ofwel 2 x 4 uren per week ofwel 1 maal 8 uren per week.
Bij de Markets bestaan ook dagcontracten van 8 uur per week.

Binnen de Carrefour Markets kunnen 12 en 8 uren contracten worden tewerkgesteld van maandag t.e.m. zaterdag.

Recht op een vierdagenweek

Deeltijdse werknemers, die een arbeidsovereenkomst hebben voor maximaal 24 u/week hebben recht op een vierdagenweek. De werknemer moet hiertoe een schriftelijk verzoek aan de werkgever richten. Als lid kan je een modelformulier ontvangen.

Minimale dagelijkse arbeidsduur

De werknemers met 4 jaar dienst in de onderneming hebben recht op een minimale dagelijkse arbeidsduur van 4 uur. Voor wie nog geen 4 jaar dienst heeft bedraagt de minimale dagelijkse arbeidsduur 3 uur.

Nog niet gevonden wat je zoekt?

Zoek op een andere zoekterm of bezorg ons je vraag

 
 

Op zoek naar informatie?

Vind in één klik wat je zoekt.

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

 

Van A tot Z

 
 

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC312 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC312 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 312 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC312. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC312 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website pc312.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick