Arbeidsduur

• Voor voltijdse werknemers bedraagt de arbeidsduur 35 uur per week. In de praktijk wordt nog 36 uur per week gewerkt. Er worden dan jaarlijks 6 compensatiedagen toegekend (ADV). De prestaties worden gespreid over 4,5 dagen per week, zijnde 4 dagen van 8 uur en 1 dag van 4 uur.
• Er moet minstens drie uur per dag ononderbroken gewerkt worden.
• Tussen twee arbeidsprestaties is een minimale rustperiode van 11 uren voorzien.
• Deeltijdse werknemers moeten een contract hebben van minstens 18 uur in de  of 20 uur voor de Carrefour Markets. Op deze algemene regel zijn enkele uitzonderingen, maar het aantal kleine contracten is beperkt.

• Werknemers met een arbeidsovereenkomst van 24 uur of minder hebben het recht om in een vierdagenweek te werken.
• De uurroosters van werknemers moeten voor 3 weken en de lopende week uithangen. Bij de Carrefour hypermarkten is dit voor 5 weken en de lopende week. Ze mogen, tijdens deze periode, slechts worden gewijzigd mits voorafgaand akkoord van de werknemer.

Nog niet gevonden wat je zoekt?

Zoek op een andere zoekterm of bezorg ons je vraag

 
 

Op zoek naar informatie?

Vind in één klik wat je zoekt.

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

 

Van A tot Z

 
 

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC312 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC312 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 312 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC312. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC312 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website pc312.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick